Dragi copii, stiu, nu ma cunoasteti! O sa ma prezint imediat!


Sunt Maria Volintiru, dar puteti sa-mi spuneti simplu: Maria. Lucrez în favoarea copiiilor.

Lucrez pentru pentru aceia dintre voi, mai putin norocosi, care au trecut prin perioade dificile în viata lor: si-au pierdut unul sau ambii parinti, au fost parasiti si au ramas fara îngijire si adapost, parintii lor s-au despartit sau au parinti bolnavi. De asemenea, lucrez si pentru micutii care sunt bolnavi...

Am vazut multi copii pe fata carora zâmbetul nu a mai aparut, care si-au pierdut copilaria si care au devenit prea devreme adulti! Merita cineva sa i se întâmple asta? Este nedrept, nu-i asa?

Despre mine ce sa va spun? Pot fi bunica deja, am aproape 50 ani si am doi fii: Dani si Deo. Ei sunt mari acum, asa ca au din ce în ce mai putina nevoie de mama lor. Acasa am doi câini hasky, Sara si Steluta si un motan birmanez, Mafi. Locuiesc la Resita, în judetul Caras Severin (la 100 km de Timisoara). 


Conduc o organizatie care se numeste "Pentru fiecare copil o familie". Poate va mirati, de ce se cheama asa? Stiti voi câti copii sunt pe lumea asta care nu au o familie? Acesti copii traiesc în diferite centre, multi la un loc. Acum 12 ani, când am început sa lucrez pentru voi, am vazut copii care strigau la îngrijitoare: mamelor!

Alti copii locuiesc cu straini! Ce înseamna asta!? Ca anumite familii, contra unei sume de bani, iau un copil pe care sa-l îngrijeasca alaturi de propriul lor copil. Alti copii sunt adoptati; adica un cuplu, o femeie si un barbat, casatoriti, doresc sa aiba un copil dar nu pot avea din diverse motive. Si, atunci, se gândesc sa adopte un copil, iar ei devin mama si tatal acelui copil.

Aici, la Resita, avem un centru de tip familial. În momentul de fata suntem o familie mare, formata din 16 copii! Toti au trecut prin perioade dificile înainte sa faca parte din marea noastra familie. Ei sunt Ana, Liviu si Luci, trei frati; Sergiu si Miro alti doi frati, Lavinia Cristina si Iacob, din nou trei frati. Apoi, mai este Adi, el nu are frati. Sa n-o uitam pe Denisa, care mai are doi frati dar sunt intr-un centru de plasament.

Avem si un mic internat, unde copiii sunt cu noi doar în timpul saptamânii, în week-end ei se întorc acasa: Mihai si Mihaela, Cristina si Marian, Florentina, Nadia. Toti sunt copii minunati si ei sunt acum copiii mei. Mereu mi-am dorit o mare familie si acum o am! Poate o sa deveniti prietenii lor si o sa le scrieti!

Ei au nevoie de prieteni! Prin intermediul acestui site puteti sa-i contactati. Fiti prietenii lor!
află despre ONG și despre activitățile noastre...
răspunsuri la scrisori, ascultă o poveste, află despre drepturile copiiilor, alte informatii...
pagină dedicată adultilor, cu subiecte de interes pentru ei, teme de discutie si de reflectie...
desene, fotografii sau istorioare trimise de voi, forum, chat-ul copiiilor...
pagina de contact
pagina anterioară înapoi la pagina anterioara