Prietenii, partenerii si sponsorii nostri!

Cel mai vechi partener al nostru este Organizatia Verdens Barn (Children of the World) din Norvegia!

Colaboram cu Verdens Barn din 1995 si derulam impreuna programul Sponsorship pentru 130 copii din Resita si judetul Caras Severin.
Peste 400 de sponsori din Norvegia se ocupa de cate un copil roman, pe care il spijina in mod constant. Progresul copilului este urmarit atent de asistentii nostri sociali care trimit rapoarte de 2 ori pe an, descriind progresul scolar-educational al copilului, relatiile de familie,precum si rezolvarea problemelor de sanatate pentru copil si membrii familiei.

Multi sponsori au deja relatii personale cu copii si familiile acestora, fie prin vizitarea familiei de catre sponsorii norvegieni, din doi in doi ani, fie ei ii invita pe copii in Norvegia pentru a petrece o scurta vacanta.

Deja exista o corespondenta permanenta intre copil si sponsorul sau!

Multi din acesti sponsori au adoptat, cu ani in urma, copii din Romania. Ei se intorc de multe ori in Romania, cu copiii lor, pentru ca acestia sa poata vedea locurile unde s-au nascut si au crescut! Merg si viziteaza casele de copii unde au crescut, dar mare le e surpriza cind afla ca multe din acestea s-au inchis, sau, acum, acolo functioneaza servicii mai bune pentru copii.


Cel mai important partener al nostru este UNICEF ROMANIA, cu care colaboram din anul 1999.

Aceasta organizatie ne-a acordat multa incredere si ne-a finantat proiecte importante. Ele au vizat, in primul rand, prevenirea abandonarii copiiilor la nivelul spitalelor, precum si procesul de dezinstitutionalizare prin crearea de alternative de tip familial (foster care si centre de tip familial).

Am creat prima retea de parinti foster(24 asistenti maternali profesionisti), am deschis 5 centre de tip familial, 2 centre pentru mama si copil, si am realizat servicii de support al gravidei/mamei in sectiile de maternitate.
Toate aceste servicii au sprijinit autoritatile locale in procesul de reformare al sistemului de protectie al copilului in Judetul Caras Severin. Cel mai important a fost pentru copii, deoarece acest model nou de ingrijire a schimbat in bine viata multor copii.

In prezent, dezvoltam cu UNICEF proiecte de prevenire, ce implica comunitatile locale in rezolvarea problemelor familiei si copilului.


Incepand cu anul 2005 avem o colaborare buna cu compania locala Fujukura care, prin Fundatia sa ALCOA, este foarte implicata in comunitatile angajatilor sai.

Primul proiect finantat de ALCOA a fost destinat realizarii Centrului de igiena pentru mama si copil de la Caransebes.
Au mai fost finantate, de catre ALCOA, campanii de planificare familiale, fondarea unei retele de prevenire a abandonului la nivelul judetului Caras Severin, dezvoltarea abilitatilor de viata pentru tinere mame la risc.

Alte doua proiecte importante se vor derula cu finantare de la ALCOA, unul destinat copiilor aflati in centre rezidentiale si unul pentru crearea unui adapost pentru victime ale violentei domestice.


Partenerii nostri locali:
- Consiliul Judetean Caras Severin, prin Directia de Monitorizare Protectie Sociala
- Primaria municipiului Resita
- Primaria municipiului Caransebes
- Primaria orasului Bocsa
- Primaria orasului Oravita
- Primaria orasului Anina
- Primaria comunei Berzovia
- Episcopia Caransebesului
- Fundatia Humanitas Prodeo
- Asociatia Speranta
- Asociatia Bethania
- Centrul de zi Bocsa
- Centrul maternal din Resita
- Centrul Sfinta Maria
- Centrul de recuperare din Oravita
- Spitalul judetean din Resita
- Spitalul municipal din Caransebes
- Spitalul din Oravita


află despre ONG și despre activitățile noastre...
răspunsuri la scrisori, ascultă o poveste, află despre drepturile copiiilor, alte informatii...
pagină dedicată adultilor, cu subiecte de interes pentru ei, teme de discutie si de reflectie...
desene, fotografii sau istorioare trimise de voi, forum, chat-ul copiiilor...
pagina de contact
pagina anterioară înapoi la pagina anterioara