De ce acest site!? Marturisire:

Pâna acum ne-am adresat adultilor, sperând ca vom schimba viata copiiilor.

Prea târziu ne-am dat seama ca trebuia sa va întrebam care sunt dorintele voastre, ce nevoi si dorinte aveti, daca sunteti iubiti, fericiti, daca va simtiti în siguranta! Ce probleme aveti, daca sunteti raniti în vreun fel, daca vi se face vreun rau...

Desi partea cea mai frumoasa din viata oamenilor este copilaria, sau ar trebui sa fie, prea usor, noi adultii, uitam de copil si copilarie.

Fara sa ne dam seama, ducem cu noi propria copilarie toata viata si suntem marcati de copilaria noastra.
"Copilaria dureaza generatii!" spune o mare doamna din Norvegia, Karin Killen. Ea se ocupa de bunastarea copiiilor în Norvegia, învatându-i pe adultii care lucreaza cu copii, dar mai ales pe parinti cum sa comunice cu copiii, cum trebuie îngrijiti, iubiti, de câta atentie au nevoie. Nu întodeauna bunurile materiale oferite de parinti înlocuiesc prezenta, atentia si dragostea parintelui, timpul pe care acesta trebuie sa-l acorde copilului.

Vedeti voi, dragi copii sunt multi adulti care lucreaza pentru voi, sau cel putin asa pretind. Sigur ca sunt dascali dedicati, care vor sa va împartaseasca din stiinta lor, sunt asistenti sociali si psihologi care vor sa va sprijine când treceti prin perioade dificile, sunt medici care vegheaza ca voi sa fiti sanatosi. Pâna la urma, toti au ales sa lucreze pentru voi copiii si, ca atare, ei trebuie sa slujeasca doar interesului vostru, dezinvolt si cu pasiune. Pâna acolo încât sa fie capabili sa se puna în locul vostru, sa intre într-un tunel al timpului si sa se întoarca la copilarie. Sa simta ce simtiti voi, sa intre în rezonanta cu bucuriile si necazurile voastre. Sa va sustina interesele!

Parintii vostri v-au dat viata! De ce fac oamenii copii? Au ei nevoia sau dorinta de a fi parinti? Sunt întrebari grele, la care nici noi adultii nu stim sa raspundem.

Ar fi interesant ca, pâna la urma, tot voi copiii sa raspundeti la aceasta întrebare: cu ce scop vin pe lume copii? Ca doar n-o sa raspundem banal: pentru perpetuarea speciei. Sigur ca, pe termen lung, poate fi si acesta un raspuns, dar cred ca este vorba de mult mai mult.
Si, poate, veti da voi raspunsuri la aceste întrebari!

află despre ONG și despre activitățile noastre...
răspunsuri la scrisori, ascultă o poveste, află despre drepturile copiiilor, alte informatii...
pagină dedicată adultilor, cu subiecte de interes pentru ei, teme de discutie si de reflectie...
desene, fotografii sau istorioare trimise de voi, forum, chat-ul copiiilor...
pagina de contact
pagina anterioară înapoi la pagina anterioara