Un scurt istoric ...pe intelesul tuturor!

Mai intai as dori sa va spun cateva cuvinte despre Organizatia "Pentru fiecare copil o familie"
     Aceasta organizatie a fost fondata in anul 1995 la Resita, judetul Caras Severin. Stiam atunci prea putine despre cat de rau o duceau copii parasiti de parinti prin spitale si prin orfelinate. Cele mai multe aflasem si noi de la televiziuni si nu ne venea sa credem.Am inceput sa vizitam aceste locuri unde se aflau copii si am vazut cu ochii nostri! Si, atunci, a incoltit in mintea noastra ideea sa facem tot ce ne sta in putinta sa salvam acesti copii!
     A fost un drum lung si anevoios! 12 ani de lupta cu mentalitati, cu ignoranta, cu indiferenta, cu interese ale adultilor care doreau cu orice pret sa pastreze copii in aceste institutii mari, doar ca sa-si salveze locul de munca. Am inceput sa lucram in maternitati acolo unde mamele din diverse motive isi lasau bebelusii.
     Am incercat, ani de zile, sa le acordam sprijin astfel incat ele insele sa fie capabile sa-si creasca copii. Am inceput sa cautam familiile copiilor aflati prin orfelinate si sa le explicam cit de mult rau au produs in viata copiilor lor pentru ca i-au lasat "la stat", "sa-i ingrijeasca ".
     Am inceput prin a-i sprijini pe parinti sa-si vada mai des copiii, sa petreaca mai mult timp cu ei si, in final, i-am sprijinit sa-i ia pe cei mici acasa. Acolo unde nu am putut gasi parintii, am incercat sa aflam daca copilul are rude, bunici si i-am sprijinit pe acestia sa-si ia nepotii acasa.
     Asa a fost la inceput! Mai tirziu, am gasit familii de romani dornice sa adopte copii orfani sau cu parinti necunoscuti. In anul 1997 am fondat primul centru pentru mama si copil si am oferit mamelor si copiilor lor casa si masa.
     Am gasit familii care doreau sa ingrijeasca copii in propriile lor familii alaturi de copii lor naturali. Am infiintat 5 casute de tip familial, unde am ingrijit copii, evitand astfel ca ei sa mai mearga in orfelinate. Toate casutele au avut nume frumoase si au oferit copiilor o viata buna: Casuta fermecata, Lizuca, Heidi, Cuore, Narcisa...
     Am reusit sa cream aceste alternative la institutiile statului. Copii n-au mai ajuns acolo! Multe din aceste institutii s-au inchis.
     Acum avem o lege buna: copiii sub doi ani nu mai pot merge intr-un orfelinat. Mai avem putin si le vom inchide pe toate. Dorinta nostra de acum 12 ani se va implini! Un cosmar s-a trasformat incet incet intr-un vis frumos! Chiar daca multi din copiii aceia, de atunci, poate mai au si azi cosmaruri. Or avea cosmaruri si adultii care i-au "ingrijit"? Dar, viata celor mai multi copii s-a transformat in bine! Un pic si datorita noua!

află despre ONG și despre activitățile noastre...
răspunsuri la scrisori, ascultă o poveste, află despre drepturile copiiilor, alte informatii...
pagină dedicată adultilor, cu subiecte de interes pentru ei, teme de discutie si de reflectie...
desene, fotografii sau istorioare trimise de voi, forum, chat-ul copiiilor...
pagina de contact
pagina anterioară înapoi la pagina anterioara